Båtbryggan vid Violvägen.

Medlems ansvar

Här finns ett utdrag ur ordningsreglerna i syfte att sammanfatta det ansvar som åligger respektive medlem. Se även Ordningsreglerna vilka fastställts av styrelsen. Dessa finns under sidan Dokument på föreningens hemsida.

Städdagar
Under året anordnas 2 gemensamma städdagar inom varje kvarter, där alla bidrar efter förmåga till skötseln av vår gemensamma mark och anläggningar. Inbjudan till dessa dagar görs av kvartersvärdarna.

Dessa dagar skall ses som ett komplement till det löpande underhållet och där fokus ligger på åsikter från de som bor i området. Det är ett utmärkt tillfälle att träffas och umgås med sina grannar och diskutera frågor som kan främja trivseln i det egna området.

Det är viktigt att alla ställer upp och det finns en uppgift för alla.

Tomtmark
Om vi alla har en god skötsel av våra tomter ökar både värdet och trivseln i hela området.

Tomtägaren ansvarar för att den egna tomten sköts på ett tillfredställande sätt så att området i sin helhet upplevs som välvårdat.

Mark belägen mellan tomt och angränsande väg/vägar skall också skötas av tomtägaren. Detta innefattar dikesrenar och grönytor som skall klippas och trimmas samt att avlägsna sly. I området mellan tomtgräns och väg skall inte buskar eller staket placeras eftersom detta utrymme måste vara tillgängligt för dikning och annan ledningsdragning.

I det fall vägtrumma finns vid infart åligger det tomtägaren att tillse att denna fungerar och vid behov rensa densamma.

Det är inte tillåtet att på tomten förvara bilar som är ur bruk eller andra typer av material som kan skada miljön, inte heller bedriva verksamhet som kan strida mot gällande miljölagstiftning eller detaljsplan. Om så sker har styrelsen anmälningsplikt till miljömyndighet.

Avverkning på egen mark/tomt
Avverkning på egen mark/tomt är upp till varje ägare att själv besluta. Samråd med dina grannar om det uppstår tveksamheter för att undvika missförstånd. Se också till att arbetet utförs på ett säkert sätt eller av entreprenör med kunskap och försäkring om något skulle gå fel.

VA-anläggning (Vatten och avlopp)
Tomtägaren ansvarar för all utrustning inom tomtgräns.

Trafik
Generellt gäller 40 km/h som högsta tillåtna hastighet. Det finns skäl till detta och det är av största vikt att dessa regler respekteras. Det finns både barn och djur i området som vistas på och vid sidan av våra vägar.

Terrängkörning med motorfordon är generellt förbjuden i svensk lag.

Respektera dessa regler så slipper föreningen bekosta farthinder eller vidta andra åtgärder.

Belysning
Det åligger tomtägaren att se till att träd och grenar vid den egna tomten inte växer in i armaturerna och därmed skymmer ljuset från dessa.

Ägarbyte/Försäljning
Som medlem och tomtägare är man skyldig att anmäla ägarbyte till föreningen. Det åligger säljaren att ombesörja att så sker. I anmälan skall framgå, namn, adress, telefonnummer och mailadress till den tillträdande. Anmälan skall göras senast 10 dagar från försäljningsdatum och skall förutom ovanstående innehålla tillträdesdag.

Eventuella ekonomiska överlåtanden av säljarens medlemsavgift och eventuellt andra avgifter till föreningen, skall lösas mellan säljaren och köparen före tillträdesdagen. Om föreningen saknar betalning för tid före tillträdesdag faktureras den som vid faktureringsdagen var ägare till fastigheten.

Båtar
Båtar och andra flytetyg skall vara märkta med tomtnummer. Det är förbjudet att förankra båtar, kanoter, bryggbåtar annat än på anvisad och hyrd plats. Föreningen tillhandahåller båtplatser vid därför avsedda bryggor. En kö för båtplats finns, kontakta ansvarig vid behov av plats.

Innan anskaffning av bryggbåt skall styrelsen kontaktas för anvisande av lämplig förankringsplats.

Det är inte tillåtet att överlåta båtplats vid försäljning av fastighet. Båtplatsen sägs automatiskt upp vid avflyttning.

Omärkta båtar och båtar som förtöjts längs våra stränder kan forslas bort och förvaras av föreningen. Vinterförvaring skall ske på angivna uppläggningsplatser eller på egen tomt.